آیا رتبهبندی الکسا مهم است؟
آیا رتبهبندی الکسا مهم است؟
آیا رتبهبندی الکسا مهم است؟
بهترین روش ها برای افزایش رتبه در الکسا
بهترین روش ها برای افزایش رتبه در الکسا
بهترین روش ها برای افزایش رتبه در الکسا

تمام صاحبان کسب و کار و مدیران وبسایت، تمایل دارند رتبۀ وبسایتشان در جستجوهای اینترنتی بالا باشد. الکسا یک سرویس رتبهبندی است که ترافیک سایت شما را تجزیه تحلیل میکند. شرکت الکسا در آپریل سال 1996 به عنوان یک شرکت مستقل توسط دو کارآفرین آمریکایی به نام های بروستهکال و بروس جیلیت تاسیس شد و در سال 1999، شرکت آمازون، آن را به قیمت 250 میلیون دلار خرید که در حال حاضر زیر مجموعۀ این سایت است.
نام الکسا برگرفته از کتابخانۀ سلطنتی الکساندر در اسکندریه است که بزرگترین کتابخانۀ مصر باستان قبل از میلاد مسیح و متعلق به بطلمیوس فیلسوف و اخترشناس یونانی بود که در آن زمان در اسکندریه زندگی میکرد. دلیل انتخاب این نام پیوندی موازی میان بزرگترین مخزن دانش در دنیای کهن و پتانسیل اینترنت برای تبدیل شدن به مخزنی از دانش در دنیای امروز مشابه کتابخانۀ الکساندر است.
شیوۀ کار
سرویس الکسا دادههای وبسایتها را جمعآوری و آنها را در بازۀ زمانی یک روز تا دو سال تجزیه و تحلیل کرده و در اختیار مدیران وبسایتها قرار میدهد. الکسا ترافیک سایت، رتبۀ جهانی و دیگر اطلاعات مهم را روی 30 میلیون سایت بررسی میکند. از سال 2015، الکسا ماهانه توسط 6.5 میلیون نفر مورد بازدید قرار گرفت.
در سال 2017 رتبۀ اول الکسا متعلق به Google.com شد. پس از پیج رنک گوگل، رتبۀ الکسا برای مدیران وبسایتها بسیار مهم است و همچنین دارای اطلاعات مفید و به صورت رایگان از صفحۀ وبشان است. اطلاعات جمعآوری شده توسط این وبسایت، تنها توسط کاربرانی که نوار ابزار الکسا را روی مرورگر خود دارند، به دست میآید. رتبۀ الکسا بر اساس نمایش وبسایت در نتیجۀ جستجو، ترافیک و میزان پرطرفدار بودن آن سایت است و هرقدر عدد رتبۀ الکسا کمتر باشد، نشان از پربازدید بودن صفحۀ وب دارد که الکسا رتبۀ سایت را هم به صورت جهانی و هم در سطح کشور نشان میدهد. این آمار بر این اساس است که چه تعداد از کاربران الکسا در روز از یک وبسایت خاص بازدید میکنند.
اهمیت دادههای الکسا
واقعیت این است که آماری که این سرویس به ما میدهد، خیلی دقیق نیست و به شرایطی بستگی دارد، اما میتواند مفید باشد؛ زیرا الکسا با تکیه بر نوار ابزار الکسا، که با نصب، روی مرورگر کاربران سراسر دنیا نصب میشود، این اطلاعات را جمعآوری میکند. ممکن است همۀ کاربران این نوار ابزار را نصب نکرده باشند یا وبسایتی بسیار تخصصی کار کند و کاربران خاصی داشته باشد. بر اساس اطلاعاتی در وبسایت الکسا، از هر 1000 نفر کاربر، یک نفر نوار ابزار این شرکت را نصب کرده است. البته بیش از 25000 هزار نوار ابزار و افزونه وجود دارد که الکسا را در خود جای دادهاند. در نتیجه ممکن است بدون اینکه متوجه باشید، افزونهای که نصب کردهاید، حاوی الکسا باشد. البته همۀ افزونهها پیش از فعال شدن الکسا، تاییدیۀ آن را از شما دریافت میکنند.توجه داشته باشید، اگر وبسایتتان را به تازگی راهاندازی کردهاید، باید یک تا سه ماه از ثبت آن بگذرد و سپس اقدام به بهینهسازی رتبۀ الکسا کنید.
بنابراین رتبۀ الکسا چندان هم بیاهمیت نیست؛ زیرا امروزه سهم زیادی در زمینۀ تجارت الکترونیک دارد و برای هدفگذاری مدیران وب در شناخت مخاطب و نیازهایشان تاثیر عمدهای دارد.
مشتریان تبلیغات اینترنتی پیش از هر چیز به رتبۀ الکسای یک سایت مراجعه میکنند، زیرا اگر بخواهند برای تبلیغات در وبسایتی هزینه کنند، این رتبه برایشان اهمیت دارد. چندیست که بعضی افراد با توسل به تقلب اقدام به افزایش رتبۀ الکسا میکنند که روشی کاذب و هدر دادن زمان است؛ آنها با تشویق افراد به نصب نوار ابزار الکسا، پیشبینیهای این سرویس را بر هم میزند. روش تقلبی دیگر استفاده از پاپآپ است که اغلب وبسایتهای زرد از آن استفاده میکنند. شاید دیده باشید وقتی روی سایتی کلیک میکنید، صفحۀ دیگری همراه با آن که شامل تبلیغات است، بدون این که شما بخواهید باز میشود. هرچند که آن صفحۀ تبلیغاتی را ببندید، باز هم یک بازدید به بازدیدهای آن سایت تبلیغاتی اضافه میشود. اینگونه وبسایتهای زرد با این کار ترافیک سایت خود را افزایش میدهند و با تقلب رتبۀ الکسا می گیرند. افرادی هم هستند که در ازای دریافت پول روزانه وبسایتهای مورد نظر را باز و بسته میکنند که پس از چندی خسته میشوند و رتبۀ دروغین الکسا سقوط میکند.
با تولید محتوای مفید و جذاب از چشم مخاطب و افزایش ترافیک سایت، میتوان رتبۀ الکسای بهتری به دست آورد. هرچه رتبۀ الکسا کمتر باشد یعنی سایت شما میان موتورهای جستجو محبوبتر است.
چنانچه قصد دارید وبسایتتان پیشرفت بهتری داشته باشید، بهتر است ابتدا گوگل آنالتیکس را مدنظر قرار دهید و آنالیزهای آن را بررسی کنید.
سایتهای پربازدید به ترتیب رتبه در ایران
- گوگل
- آپارات
- دیجیکالا
- ورزش 3
- یاهو
- ویکی پدیا
- شاپرک
- اینستاگرام
- تلوبیون
- نمناک
نکته پایانی
توجه داشته باشید هرقدر روی طراحی گرافیکی و تامین محتوای سایت خود کار کنید میتوانید رتبۀ الکسای بهتری بگیرید و آن را پربازدیدتر کنید. بهتر است برای آشنا شدن با سرویس الکسا به وبسایت www.alexa.com بروید.