جنگجویان نینجا
جنگجویان نینجا
جنگجویان نینجا
به مناسبت روز جهانی نینجا، هنر پنهان
به مناسبت روز جهانی نینجا، هنر پنهان
به مناسبت روز جهانی نینجا، هنر پنهان

نینجوتسو، ورزشی رزمی با هنر و ظرافتهای آکروباتیک است. ورزشی که در آن بیش ازهر شاخهای از ورزشهای رزمی با هیجان روبهرو میشویم. مبدا این هنر رزمی در کشور ژاپن و در دوران فئودال، در قرن ششم میلادی و در دو سرزمین كوگا و ایگا است. این هنر پنهان را جنگجویان نینجا ابداع کردند. اما آنها چه کسانی بودند و هدفشان از یادگیری این مبارزات چه بود؟
نینجاها گروهی بودند که در نزاعهای مذهبی طرفدار مذهب بودیسم بودند، و زمانی که از ترس کشته شدن به دست گروه مخالف به کوهستانها فرار کردند، برای حفاظت از خودشان به هنرهای رزمی روی آوردند. ایجاد ترس و وحشت و اسرارآمیز بودن یکی ازروشهای آنها برای دفاع از خودشان بود. نینجاها جنگجویانی بودند که در آن زمان با پوشیدن لباسهای تیره و پوشاندن چهرههایشان برای پنهان ماندن، ترس و رعب را در بین ساموراییها که رزمجویانی وفادار برای فرماندهانشان بودند، به وجود میآوردند.
سلاحهای ابزاری آنها انواع سلاحهای سرد بود که معروفترین این سلاحها «ستاره نینجا» بود. سلاحی به شکل ستاره که لبههای تیز وبرنده آن و دقت و سرعت در پرتاب آن برای دشمن بسیار خطرناک و آسیبپذیر بود. اداره کردن گروههای نینجا همواره از نظم و دقت خاصی برخوردار بود. هیچ وقت دستورات رهبر به طور مستقیم به جنگجویان نینجا داده نمیشد. بلکه گروهی دیگر، همواره دستورات رهبر را به جنگیویان انتقال میدادند. نینجاها به غیر از هنرهای رزمی دارای هنرهای دیگری هم بودند.
- هنر تغییر چهره: آنها در مواقعی خود را به شکل انسانهایی مختلف از جمله کشاورز و راهب و .. همراه با طرز رفتارهایشان درمیآوردند که هم درحفاظت از آنها موثر بود و هم باعث میشد تا به خاستگاههای جاسوسیشان کمک شایانی کند.
- آنها در تخریب اماکن دشمن که میخواستند وارد آنها بشوند، هنر ویژهای داشتند.
- نینجاها سوارکاران و شناگران ماهری بودند. هنر بدون سروصدا شنا کردن درآب و جلب توجه نکردن و در زیرآب ماندن از هنرهایی بود که به آنها آموزش داده می شد.
- جاسوسی، هنر استتار و همرنگ شدن در طبیعت آن هم در کوتاهترین زمان، آنها را مانند انسانهایی نامرئی کرده بود.
- شناسایی دقیق آب وهوا و اطلاع دقیق از مناطق جغرافیایی همه و همه این ترفندها وآموزشها و بسیاری از تکنیکهای دیگر همواره آنها را مرموز و بسیار خطرناک نشان میداد.
جالب است بدانید که در طول قرنهای متمادی دامنه این هنرو ورزش رزمی نه تنها درسرزمین شرق آسیا بلکه کم کم به دیگر کشورها هم کشیده شد. استاد ماساکی هاتسومی معروف به پدر نینجوتسو جهان و تنها کسی که تعلیمات نینجا را در 15 سال آخرعمر، تاکاماتسوی کبیر از او آموخت.در اشاعه این ورزش در جهان سهم بزرگی داشت. اما اکنون این ورزش با وجود گسترده و پراکنده بودن درجهان دارای فدراسیون جهانی نیست و طبعا از هیچ گونه مسابقات جهانی نیز برخوردار نیست، و علاقهمندان این سبک ورزشی بیشتر در فستیوالها و سمینارهای آن شرکت میکنند.
این ورزش را اولین بار در ایران، استاد اکبر فرجی در شهر کرج پایهریزی کرد، او سالهای زیادی است که آموزش این هنررزمی را با استفاده از پنج عنصر مهم تمرکز وتعادل، انعطاف و قدرت و سرعت که منشا از طبیعت دارد، آموزش میدهد و شروع به یاددادن و آموزش مربیان حرفهای در این زمینه کرد.
نینجوتسو در ایران به دلیل مختلفی از جمله تعادلی که بین ذهن و بدن به وجود میآورد بسیارمورد توجه قرارگرفته است. در این ورزش احترام و فروتنی و تواضع یک اصل مهم محسوب میشود است که میتواند مسئولیتپذیری،اعتماد به نفس و تمرکز را برای هنرجویانش به دنبال داشته باشد. هنرجویان این ورزش هنردفاع شخصی و آکروبات وعبور از موانع و بسیاری ازحرکات دیگر رزمی را یاد میگیرند که این مستلزم تمرکز و هوش و روحیه مبارزهطلبانهای است.