نامزدکتاب سال
نامزدکتاب سال
نامزدکتاب سال
نگاهی به چیماماندا آدیچی نویسنده کتاب امریکانا
نگاهی به چیماماندا آدیچی نویسنده کتاب امریکانا
نگاهی به چیماماندا آدیچی نویسنده کتاب امریکانا

در پی معرفی نامزدهای کتاب سال به انتخاب خانه کتاب ایران که هر ساله از ناشران و مولفان دعوت میکند آثار خود را طبق شرایطی که یکی ازآنها شامل كلیۀ كتابهایی میشود كه طی یك سال شمسی گذشته با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین بار منتشر شده باشند، برای این مجموعه ارسال کنند؛ این نهاد هدف خود را حمایت و تشویق مولفان، مترجمان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و شناسایی و معرفی كتاب های برتر اعلام کرده است.
جایزه کتاب سال ایران این جوایز را در راستای حمایت و تشویق پدید آورندگان کتاب کشور دانسته، و هر سال به مناسبت پیروزی انقلاب به ناشران و نویسنده ها اعطا می شود. امسال نیز به رسم دیرین نامزدهای خود را در بخشهای مختلف اعلام کرد.
معیارهای داوری انتخاب کتاب برگزیده شامل موارد زیر است:
1.تأثیرگذاری در ارتقای سطح علمی و فرهنگی کشور
2.تازگی و نوآوری در موضوع، ساختار، پرداخت و نگاه کتاب
3.رعایت استانداردها در ساخت، فصل بندی، نگارش، دستور زبان و واژگان
4.رعایت استانداردها در ذكر منابع و مآخذ در آثار تحقیقی و پژوهشی
5.بهره مندی از قدرت تحلیل و استنتاج منطقی
6.ارزشمندی علمی و محتوایی کتاب
7.استحکام و زیبایی زبان
8.التزام به ارزش های فرهنگی، دینی و انسانی
9.برخورداری از قدرت اقناع و تأثیرگذاری عمیق بر مخاطب
10.رعایت استانداردهای تألیف، تصحیح و ترجمه پاكیزگی و آراستگی كتاب از حیث حروف چنینی، صفحه بندی و چاپ است.
به برگزیدگان هر رشته، تندیس كتاب سال، لوح تقدیر به امضای رئیس جمهور و جایزه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (30 سكه تمام بهار آزادی) اهدا می گردد. هم چنین به هر یك از شایستگان تقدیر، لوح تقدیر با امضای وزیر و 10 سكه تمام بهار آزادی اهدا خواهد شد.
امسال در سی و پنجمین دوره این همایش در قسمت ادبیات زبان های دیگر کتاب آمریکانا که نویسنده خوش ذوق نیجره ای آن را با زبانی شیرین و گویا به تحریر در آورده، یکی از نامزد های این دوره اعلام شده است.
شما می توانید در باره موضوع و حال و هوای این کتاب، با مطالعه مقاله «آمریکانا، قصه مهاجرت »بیشتر آشنا شوید.
چیماماندا نگوزی آدیچی ، نویسنده جوان و مطرح نیجریه ای با نوشتن نیمۀ یک خورشید طلایی توانست خود را در وادی ادبیات مطرح کند، و اولین جایزه خود را در سال 2007 بگیرد.
این نویسنده توانمند در کتاب آمریکانا که جزو دوازده رمان برتر قرن بیست و یکم معرفی شده است؛ به مسئله مهاجرت و روابط انسانی می پردازد و مشکلات ناشی از این پدیده را با داستانی بسیار شیرین بیان میکند. اما برای آشنایی بیشتر با این نویسنده خوش ذوق از دغدغه های او در مورد تفاوتهای جنسیتی بیشتر بدانید:
چیماماندا نگوزی آدیچی معتقد است جنسیت به شکلی که امروز تاثیر گذار است یک ناعدالتی بزرگ محسوب میشود و میگوید: ما انسانها تکامل پیدا کرده ایم اما افکارمان درباره جنسیت تغییر نکرده است؛ مخصوصا در نیجریه کشوری که متعلق به آن هستم. این نویسنده سرشناس از برنامه ریزی برای دنیایی متفاوت تر و عادلانه تر سخن میگوید. از اینکه می شود دخترانی را با تربیتی متفاوت بزرگ کرد و ازمردانی که خود واقعیشان را در پشت نقاب مردانگی پنهان کرده اند و اینکه چرا باید مردانگی به این میزان تنگ نظرانه و محدود تعریف شود، که آن ها مجبور باشند در بیشتر مواقع با توجه به شرایط غالب کنونی از مردانگی خود حتی در شرایطی غیر برابر دفاع کنند. او می گوید: با تحمیل و تلقین این حس که مردها باید قویتر باشند، آنها را دارای شخصیت شکننده تری برای اثبات این احساس میکند و اینگونه میشود که دختران در مواقعی با کوچک کردن خودشان نیازهای عزت نفس شکننده مردها را، تامین میکنند. او اعتقاد دارد که با توجه به این موضوع که انسانها موجوداتی اجتماعی هستند در طی فرایند جامعه پذیری که به مرور باورهای جامعه را درونی سازی میکند. به زنها یاد میدهیم که سازش و گذشت فقط متعلق به آنها است و دختران را طوری تربیت میکنیم که به جای تحقق کار و یا اهدافشان ، به همجنس خود به چشم یک رقیب نگاه کنند.
برای آشنایی با این نویسنده با دیدن ویدیو زیر از صحبت های جالب و دیدنی او درباره چگونگی داستان نویسی اش بیشتر بدانید:
برای درج زیرنویس، می توانید روی گزینه دوم (سه نقطه) از سمت راست ویدیو کلیک و زبان مورد نظر را انتخاب کنید