عواقب مخرب دروغ سفید!
عواقب مخرب دروغ سفید!
عواقب مخرب دروغ سفید!
یررسی دروغ از نوع سیاه و سفید
یررسی دروغ از نوع سیاه و سفید
یررسی دروغ از نوع سیاه و سفید

شاید تا کنون در بیشتر مواقع تصور ما بر این بود که دروغ گویی تنها موجب تکدر خاطر و بهم خوردن روابطمان میشود. هرچند بیشتر انسانهای دروغ گو با توجیهاتی که هیچ دلیل منطقی هم ندارد، و استفاده از ترفندهای فریب انگیزی که هدف را رنجیده نکردن طرف مقابل و یا مصلحتی بودن آن بیان می کند؛ می خواهند خود را قانع و تاثیر این موارد را در خود کم رنگتر نشان دهند.
استارت دروغ گویی در بیشتر انسانها از مراحل اولیه رشد زده میشود. هرچند که بررسی دلایل دروغ گویی در کودکان، در این مقاله نمیگنجد و ما می خواهیم در این مبحث شما را با این موارد بیشتر آشنا کنیم:
1.دروغ تنها بر روابط و سلامت روان تاثیر گذار نیست بلکه می تواند بر سلامت جسم شما نیز تاثیر زیادی داشته باشد.
2.از دروغ های سفید و سیاه برایتان مطالبی را بازگو کنیم.
قدرت کلمات و عواقب ناخوشایندی که برایتان به همراه خواهد داشت،را نمی توان نادیده گرفت.انسان های دروغ گو قبل از اینکه به دیگران دروغ بگویند به خود دروغ می گویند چرا که برای بیان هر کلامی آن را در ذهن خود تصویر سازی می کنند. با استرس و اختلال در تمرکز و افسردگی که کم کم، با نهادینه شدن دروغ در انسان به وجود می آید؛ انسانی نمایان می شود که تنها هدفش گرفتن و در بعضی از مواقع باز پس گرفتن جایگاه قبلی خود و بیشتر در کانون توجه بودن است .
دروغ، این رفتار ضد اجتماعی انسان را مضطرب می کند ، در این زمان است که ترشح هورمونهایی در بدن باعث بالا بردن فشار خون ، تند شدن ضربان قلب وبا وجود اضطراب و استرس کم کم پیدایش زخم های معده وسر درد وعوارض دیگر در بدن می شود. حال آنکه فرد به جای بهبود جایگاه و موقعیت بهتر خود، وجهه و شخصیت و اعتبارش را نیز از دست میدهد.
ازدلایل اصلی دروغ گفتن میتواند عدم پذیرش واقعیت و قبول نکردن مسئولیتهای رفتاری باشد. هرچند در مذمت و نکوهش این رفتار که هم در عرف و هم در دین آن را کلید همه گناهان می داند؛ هیچ شبه ای باقی نمی ماند . اما این سوال مطرح می شود که آیا کاربرد این فریب همیشه برای دیگران است ؟ اینجاست که فرق دروغ آن هم از نوع سیاه و سفیدش بیشتر آشکار می شود!!
منظور از دروغ سفید و سیاه چیست؟
دروغ سیاه همان دروغی است که ما برای فریب دیگران به کار میگیریم. به دیگران دروغ میگوییم تا از منفعتی بهره مند شویم.
دروغ گفتن به همسر و یا رئیس و دوست برای خواستههایی که تحقق آنها برایمان امکان پذیر نیست و یا اینکه از آشکار شدن آن هراس داریم، دروغ سیاه به شمار میآید.
اما دروغ سفید ، دروغی است که در آن ما خودمان را فریب می دهیم. بسیاری از صاحب اندیشان ، اثرات این دروغ را بر انسان بیشتر از دروغ سیاه می دانند و معتقدند گفتن این دروغ انسان را به ورطه نابودی میکشد .
پاول اکمن استاد زبان بدن می گوید:
«من دروغ های سیاه را بخشودنی می دانم ...اما دروغ سفید نابخشودنی است.
این دروغ انسان ها را به پرتگاه نابودی می برد.»
در دروغ سفید شما همیشه از آنچه که نیستید برای دیگران واقعیتی می سازید که بعد از آن با روشهای گوناگون مجبور به حفظ و از دست ندادن آن تصور در نزد دیگران می شوید. اینگونه می شود که عزت نفس شما به شدت پایین می آید و آینده ای مبهم و توهمی را برای خود باز سازی میکنید. تکرار مداوم دروغ سفید فاصله شما را با واقعیت بیشتر میکند، و به تواناییهای شما آسیب میزند. شاید این نوع دروغ گفتن به صورت گذرا و موقت شما را راضی نگه دارد اما در دراز مدت می تواند از شما انسانی بی اراده و با عزت نفسی پایین بسازد.
در این مواقع باید تمام سعی ما مبنی بر این باشد که خودمان را همانگونه که هستیم نشان دهیم نه آنطور که بقیه دوست دارند و میخواهند از ما ببینند.
با تمرین نگفتن دروغ سفید، آرامشی دلچسب را در زندگی تجربه کنید.