پرسه زنی های ذهن
پرسه زنی های ذهن
پرسه زنی های ذهن
مطالبی از ذهن آگاهی و تحریک ذهنی
مطالبی از ذهن آگاهی و تحریک ذهنی
مطالبی از ذهن آگاهی و تحریک ذهنی

آنچه که میخواهید درباره تحریک ذهن و مکانیسم های دفاعی ذهن و یا ذهن آگاهی با بیانی ساده بدانید:
تحریک ذهن
ترغیب و تحریک ذهن کودکان تا چه اندازه میتواند در رشد و یادگیری آنها در آینده موثر باشد؟
در فرایند یادگیری کودک چندین مرحله وجود دارد. مهم ترین مرحله در خانه و دوران کودکی است. جالب است بدانید برای ذهن خلاق و باهوشتر شدن کودک هم میتوان از مهارتهای جسمی و هم ذهنی بهره گرفت.
والدین می توانند با آموزش در منزل به روشهای مختلف ذهن و نیمکره مغز کودک را تحریک کنند، .تا قدرت یادگیری در او افزایش پیدا کند. یکی از این روش ها استفاده از کارتهای تصویری است؛که با آن می توان هم نیمه راست مغز را تحریک کرد و هم قدرت تصویر سازی و خلاقیت را در کودک پرورش دهیم.
مثلا می توانید بعد از اینکه یک کارت را به کودک نشان دادید ، دو کارت را در مقابلش قرار دهید و از او بخواهید که کارت اول را به شما نشان دهد. اینگونه شما مغز را تحریک میکنید و حافظه تصویری کودک را افزایش می دهید. البته نکته مهم و قابل تامل در آموزش کودک این است که نباید بازی با کودک و نشان دادن تصاویر پیرامون را فراموش و کم اهمیت دانست و با فشار زیاد به کودک برای آموزش به دیگر فعالیت های او در آینده آسیب رساند.
ذهن آگاهی
انسان در طول روز همواره با فکرهای مختلفی درگیر است. فکرهایی از گذشته و دلواپسیهای آینده. بنابراین با اضطراب و استرسی که وارد میشود سلامت جسم به خطر می افتد. اما چه طور می توانیم قبل از اینکه این افکار در ذهنمان ماندگار شود پرسه زنیهای مداوم ذهن سرکش را آرام و به آن نظم دهیم ؟
همانطور که میشود با تغذیه و ورزش و راهکارهای دیگر سلامت جسم را تضمین کرد، روش هایی هم وجود دارد که مغز و ذهنتان را پرورش دهید.
تمرین زندگی درحال و تجربه لذت بخش آن میتواند آرامش دلچسبی را به شما هدیه دهد. افزایش قدرت تمرکز نیز در مدیریت ذهن بسیار تاثیر گذار و مستلزم تمرین فراوان است.
مکانیسم های دفاعی ذهن
مشکل اینجاست که انسان برای دفاع از خود در مواقع بحرانی که با مشکل مواجه می شود و برای کنار آمدن با آن راه هایی را انتخاب میکند که در بلند مدت و در رسیدنش به رشد و کمال دچار مشکل می شود. در ادامه پنج مورد از مکانیسم های دفاعی ذهن را برایتان باز گو می کنیم :
انکار و نفی واقعیت: در این روش، شخص با عدم پذیرش با واقعیت و رویدادهای زندگی اش مقابله میکند.
فرافکنی: در فرافکنی افکار منفی که نمیخواهیم در خود ببینیم به دیگران نسبت می دهیم و مثال بارز این مطلب ، این ضرب المثل معروف است: عروس نمی توانست برقصد میگفت که زمین کج است.
خیالبافی: این موضوع زمانی تاثیر بدش را نشان می دهد که شخص برای فرار از مشکلاتش به خیالبافی روی می آورد.
همانند سازی: یا الگو برداری در واقع تقلید از بیشتر رفتارها و سلایق و اخلاق های دیگران است. زمانی که فرد با این کار احساس ارزشمند بودن بیشتری را در خود به وجود می آورد.
دلیل تراشی: در این مورد برای دفاع از خود ،توجیح و توضیحی را برای نادیده گرفتن مشکل به خودمان می دهیم .