روسیه در 14 ژوئن 2018
روسیه در 14 ژوئن 2018
روسیه در 14 ژوئن 2018
معرفی ورزشگاه های میزبان ایران در جام جهانی روسیه
معرفی ورزشگاه های میزبان ایران در جام جهانی روسیه
معرفی ورزشگاه های میزبان ایران در جام جهانی روسیه

۱۲ ورزشگاه روسیه میزبان ۶۴ بازی جام جهانی ۲۰۱۸ خواهند بود. ورزشگاههایی که در گستره وسیعی نزدیک به ۳۰۰۰ کیلومتر، از ساحل دریای بالتیک در غرب تا رشته کوه اورال در شرق پراکنده شدهاند.
بزرگترین و در عین حال جدیدترین این ورزشگاهها که حدود ۸۱ هزار نفر گنجایش دارد، استادیوم لوژنیکی در مسکو، پایتخت روسیه است. ورزشگاهی که شاهد آغاز و پایان جام جهانی خواهد بود. این مطلب نگاهی دارد به ورزشگاههایی که میزبان بازیهای ایران در این رویداد بزرگ ورزشی هستند:
ورزشگاه لوژنیکی، مسکو
گنجایش: ۸۱،۰۰۶
سال گشایش: ۱۹۵۶ (بازگشایی مجدد در سال ۲۰۱۸ بعد از عملیات بازسازی)
وضع هوا: میانگین بالاترین دما ۲۳ درجه و میانگین پائینترین دما ۱۸ درجه سانتیگراد ، ۵۰ درصد احتمال بارش باران
ساعت رسمی:) BST ساعت تابستانی بریتانیا) + ۲ ساعت
موقعیت مکانی: مسکو، پایتخت روسیه بر روی رود موسکوا در غرب این کشور قرار دارد. این ورزشگاه در حدود ۶ کیلومتری جنوب غربی مرکز شهر در پارکی در محل انحنای رودخانه بنا شده است.
پیشینه: ورزشگاه لوژنیکی که در ابتدا ورزشگاه مرکزی لنین نام داشت، شاهد خوشیها و ناخوشیهای زیادی بوده است. این ورزشگاه در سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۵۶ و تنها در ۴۵۰ روز ساخته شد؛ نشانهای از عطش فزاینده دولت اتحاد جماهیر شوروی برای موفقیت، بعد از این که ورزشکاران این کشور از اولین المپیکشان در سال ۱۹۵۲ در هلسینکی، با ۷۱ مدال بازگشتند.
استادیوم لوژنیکی که در ابتدا حدود ۱۰۰ هزار نفر گنجایش داشت، ورزشگاه مرکزی المپیک ۱۹۸۰ مسکو بود. در همین رقابتها بود که الن ولز، ستاره پیشین دو و میدانی بریتانیا در دوی صد متر مدال طلا بدست آورد و استیو اووت و سباستین کو، دیگر اسطورههای دو و میدانی این کشور به ترتیب در دوی ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر رکوردشکنی کردند.
دو سال بعد اما در همین ورزشگاه یکی از غمانگیزترین اتفاقات تاریخ ورزش رقم خورد. در دیدار تیم روسی اسپارتاک مقابل اچ اف سی هارلم هلند (رقابتهای جام یوفا ۱۹۸۲) به دلیل لیز خوردن تماشاچیان روی پلهها موقع خروج از ورزشگاه ۶۶ نفر جان خود را از دست دادند.
در دهه ۱۹۹۰ این ورزشگاه به شکل گسترده بازسازی شد و نامش به نام کنونی تغییر یافت. لوژنیکی را در روسی با اغماض میتوان چمنزار ترجمه کرد، اشارهای به چمنزارهایی که در انحنای رودخانه موسکووا، جایی که استادیوم بنا شده است، قرار دارند. ورزشگاه لوژنیکی بعد از بازسازی در سال ۱۹۹۹ میزبان فینال جام یوفا بود، دیداری که با پیروزی ۳ بر صفر پارما بر مارسی تمام شد. فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۸ که با برد منچستریونایتد مقابل چلسی در ضربات پنالتی به پایان رسید هم در این ورزشگاه برگزار شد.
لوژنیکی برای جام جهانی ۲۰۱۸ هم بازسازی شده است نمای ورزشگاه دست نخورده باقی مانده، جایگاه تماشاچیان اما به دو ردیف تقسیم شده و پیست دو و میدانی دور زمین برداشته شده است. لوژنیکی این تابستان به پنجمین ورزشگاه تاریخ تبدیل خواهد شد که هم فینال جام جهانی و لیگ قهرمانان اروپا را میزبانی کرده و هم ورزشگاه اصلی المپیک تابستانی بوده است.
ورزشگاه سنپترزبورگ، سنپترزبورگ
بازی ایران- مراکش
گنجایش: ۶۸،۱۳۴
سال گشایش: ۲۰۱۷
وضع هوا: میانگین بالاترین دما ۲۱ درجه و میانگین پائینترین دما ۱۳ درجه سانتیگراد، ۶۰ درصد احتمال بارش باران
ساعت رسمی: BST (ساعت تابستانی بریتانیا) + ۲ ساعتفاصله تقریبی از مسکو: ۶۸۴ کیلومتر
موقعیت مکانی: دومین شهر بزرگ روسیه بعد از مسکو، بر روی رود نوا در کناره خلیج فنلاند واقع در در شمال شرقی دریای بالتیک قرار دارد. ورزشگاه سنپترزبورگ شمالیترین ورزشگاه جام جهانی به حساب میآید.
پیشینه: این ورزشگاه که همه آن را به نام استادیوم کرستوفسکی یا زنیت آرنا میشناسند در طول جام جهانی ورزشگاه سنپترزبورگ نام خواهد داشت. کلنگ ساخت زنیت آرنا در سال ۲۰۰۷ به زمین زده شد و قرار بود سال ۲۰۰۹ آماده شود اما افتتاح آن به دلایلی از جمله تغییر نقشه ورزشگاه برای مطابقت با معیارهای فیفا به تعویق افتاد. در ابتدا گازپروم، شرکت نفت و گاز روسی حامی مالی این پروژه بود. اما بعد از کنارهگیری این شرکت، شهرداری سنپترزبورگ پروژه را در دست گرفت و این استادیوم در نهایت سال ۲۰۱۷ برای رقابتهای جام کنفدراسیونها آماده شد. در ابتدا ۲۵۰ هزار دلار بودجه برای این ورزشگاه در نظر گرفته شد اما بر طبق گزارشها ساخت آن دست کم سه برابر این مبلغ خرج برداشته است.
ورزشگاه سنپترزبورگ بر اساس طرح «سفینه فضایی» کیشو کوروکاوا، معمار مشهور ژاپنی ساخته شده و شباهت زیادی به استادیوم تویوتای ژاپن که طرح آن را همین معمار کشیده، دارد. با داشتن زمین و سقف متحرک، سنپترزبورگ یکی از پیشرفتهترین ورزشگاههای دنیا به حساب میآید.
این ورزشگاه خانه باشگاه زنیت سنپترزبورگ خواهد بود و قرار است میزبان ۳ بازی در دور گروهی و یک بازی در یک چهارمنهایی یورو ۲۰۲۰ هم باشد.
کازان آرنا، کازان
بازی ایران- اسپانیا
گنجایش: ۴۴،۷۷۹
سال گشایش: ۲۰۱۳
وضع هوا: میانگین بالاترین دما ۲۴ درجه و میانگین پائینترین دما ۱۴ درجه سانتیگراد، ۵۵ درصد احتمال بارش باران
ساعت رسمی:BST (ساعت تابستانی بریتانیا) + ۲ ساعت
فاصله تقریبی از مسکو: ۸۲۱ کیلومتر
موقعیت مکانی: بزرگترین شهر و پایتخت جمهوری تاتارستان در شرق مسکو، در محل تلاقی دو رود ولگا و کازانکا در بخش اروپایی روسیه واقع شده است.
پیشینه: طراحی این ورزشگاه را همان شرکت معماری برعهده داشت که بر ساخت استادیوم جدید ومبلی و استادیوم امارات باشگاه آرسنال نظارت کرد. ورزشگاه کازان البته با کمتر از ۴۵ هزار نفر گنجایش از این ورزشگاههای واقع در لندن کوچکتر است اما این چیزی از شکوهاش کم نمیکند.
ساخت کازان آرنا در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید تا ورزشگاه اصلی بازیهای یونیورسیاد ( مسابقات ورزشی دانشجویان جهان) آن سال باشد. از آن زمان به بعد، این ورزشگاه به خانه باشگاه روبین کازان تبدیل شد.
پیش از مسابقات جهانی ورزشهای آبی در سال ۲۰۱۷، دو استخر موقت به طول ۵۰ متر روی زمین این ورزشگاه کار گذاشته شد تا میزبان برخی از رقابتهای شنا و شنای موزون باشد.
موردوویا آرنا، سارانسک
بازی ایران-پرتغال
گنجایش: ۴۴،۴۴۲
سال گشایش: ۲۰۱۸
وضع هوا: میانگین بالاترین دما ۲۳ درجه و میانگین پائینترین دما ۱۲ درجه سانتیگراد، ۳۳ درصد احتمال بارش باران
ساعت رسمی:BST (ساعت تابستانی بریتانیا) + ۲ ساعتفاصله تقریبی از مسکو: ۶۴۴ کیلومتر
موقعیت مکانی: شهر سارانسک، پایتخت جمهوری موردوویا در جنوب شرقی مسکو و در محل تلاقی دو رود سارانکا و اینسار واقع شده است.
پیشینه: با رنگهای نارنجی، قرمز و سفید که در نمای خارجی موردوویا آرنا به کار رفته، این ورزشگاه احتمالا رنگارنگترین ورزشگاه جام جهانی ۲۰۱۸ خواهد بود. ساخت این استادیوم که در کناره رود اینسار واقع شده در سال ۲۰۱۰ و در هزارمین سالگرد اتحاد مردم موردوویا با سایر اقوام روسیه آغاز شد. تأخیرهای فراوان که اغلب از کمبود منابع مالی سرچمشه میگرفت باعث شد ساخت موردوویا آرنا تا اواخر سال ۲۰۱۷ طول بکشد.
این ورزشگاه در طول جام جهانی ۴۵ هزار نفر گنجایش خواهد داشت، رقمی که بعد از این بازیها به ۲۸ هزار کاهش مییابد. قرار است ردیف بالایی جایگاه تماشاچیان حذف و به محل رفت و آمد تبدیل شود. بعد از جام جهانی باشگاه موردوویا سارانسک که در لیگ برتر روسیه بازی میکند، از ورزشگاه استارت به موردوویا آرنا نقل مکان خواهد کرد.
منبع: بی بی سی